Autor Tema: WeTek Play (rešenje za problem sa mikro-prekidačem)  (Pročitano 1087 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže commando

• Satelitski Forum
  • Administrator
  • Veteran
  • *
  • Activity:
    74%
  • Pohvaljen: 75040 puta
  • Zemlja: cs
  • Pol: Muškarac
  • "Kuda god ideš, idi srcem"
    • satelitski forum
WeTek Play (rešenje za problem sa mikro-prekidačem)
« poslato: Novembar 05, 2016, 12:22:47 posle podne »
Najranjivija stvar kod WeTek je njegov mikroprekidač za pobudu kod ubacivanja image u NAND.

Pre ili kasnije spuštanjem igle kroz rupu kućišta na mimijaturni mikro prekidač veličine kao zrnce šibice i manje desiće se da se mikroprekidač usled promašaja postavke igle na njega odlomi to jest odlemi (bar jedna strana) što će prouzrokavati da više neće imati funkciju.

Kada se to desi jedino od rešenja je da se otvori WeTek kućište (savetujem samo sa donje strane) da ne ni prekidač za paljenje ispao iz kućišta što se može desiti pa posle tražiti kombinaciju kako li je stajao i gubiti vreme kod vraćanja.

Znači prvo se izvuče thuner napolje, sa donje strane ima žleb koji se pritisne i tjuner se povuče nazad napolje.

Zatim se ispod filcanih delova skinu sundjerići i ispod njih su šafovi.

Kada se šafovi oslobode polako se odvoji kućište i ostaće ploča u donjem delu kućišta.

Tu ćete videti takodje na ivici ploče ka prednjoj strani takođe jedan mali žleb koji pritisnete i ploca se odvoji.

Treba nam donji deo ploče kao na slici. Tu ako je mikroprekidač odlomljen-odlemljen možete ga lemiti ako može mada ja sam odradio drugi sistem.

Kao što je na slici obeleženo odlemi se mikro-prekidač sa obe strane, zatim se na krajeve levo i desno zaleme 2 tanke žice i kabal se izvuče ispod kućista. Kasnije kada treba nand tj pobuda jednostavno se spoje te dve žice na kraju i uključi WeTek i robotić počinje da vrti  ;)

Za one koji hoće na kraju da stave i neki mini prekidač tipa kao na ruteru i slično mogu na kućištu izbušiti rupu i ugraditi mikroprekidač i spojiti te 2 žice na njega. Ili na donji deo gde je rebrasti deo uglaviti mini prekidać istim postupkom.

Eto nadam se da sam pomogao onima koji su očajni šta da rade u takvim slučaju.

Meni je 1 WeTek OpenELEC bio u takvom stanju verujte da sada radi bolje nego nov a i ne strepim više hoće li se odlomiti mikro-prekidač i da li ću pogoditi čeličnom iglom u njega. Osim toga čeličnom iglom na WeTek OpenELEC mora pošto nema plastična kao na WeTek Play plavi senzor. A samim tim ako se promaši mikroprekidač pa čelikom spoji neki drugi deo na WeTek eto kuršlusa i kvara.
Octagon SF8008 v2 (S2X + T2/C) 4K UHD
SuperJack HARL 12" Motor/60E-30W
TV LG UM7100PLB 49" 4K Full HDR 10+
Hako Pro, Amlogic S905Y4, 4GB RAM, 64GB ROM
G20s Pro BT + 2.4GHz Wireless, Air Mouse and Voice
TiviMate Premium (lifetime)