1) Kad je E2 tad ako nema signala iz nekog razloga tad prijemnik se smrzne i vrte se tri crtice tj spiner. 2) Nadam se da ce smisliti nacin za blokirane brojcane tipke daljinskog i da ce se moci koristiti jer sad kako je gotovo da je i nemoguce upisati frekvenciju i ostale parametre za prijem.
1) E2 očekuje da imaš definisana oba tunera, pa ako ti je coax spojen na samo jedan tuner, onda ga definiši i snimi podešavanja, pa zatim drugi tuner obavezno namesti na > Tuner Settings > Satellite > nothing connected i snimi podešavanja.
2) Za sada najlakse preko webif i virtuelnog E2 daljinskog ili android daljinca na google play
3) Koja je putanja za liste kanala ?
3) E2 putanje za liste i ostala podešavanja su ista kao i na drugim E2 risiverima.
Sve ide u /etc/enigma2
A fajl satellites.xml ide u /etc/tuxbox
Ako znaš sam da izvučeš sve šta ti je upisano od podešavanja pozicionera iz settings fajla sa nekog drugog E2 risivera ( /etc/enigma2 ),
onda to iskopiraj u novi settings fajl (koji je wetek imidž kreirao posle završenog osnovnog podešavanja) na PC-u,
pa vrati u wetek i zatim telnetom killall -9 enigma2 pa će odmah da vidi ubačeno.
4) Kako da namestim da kad ugasim TV,da mi ne gasi Wetek(pod Androidom)..znam za hdmi cec...ali nisam nesto našao...
4) Ides u Settings -> Display -> HDMI-CEC i iskljuci
5) Instalirao sam zadnji PBnigma od 1.12.2015, ali listi kanala nema vise ime kanala....samo picon i broj kanala....gde je nestalo ime.
Ranije si imao opciju u channal settings da se namesti. Sad toga vise nema.
5) u Channel Setings opcija "Show colums"
I tu promijeniš ili staviš na Disable onda ti sve lijepo pokazuje.
6) Nedostatak je nemogucnost upisivanja brojcane pozicije za diseqc 1.2 pozicioner jer su tipke na daljinskom blokirane za tu radnju.
Dakle za mene i ostale koji koriste v-box pozicionere je ne upotrebljivo !
Nakon pretrazivanja satelita nisam mogao ponovo uci u meni prijemnika ali to je mozda jer to neznam ili to jos nije rijeseno i zbog tog razloga nisam u stanju isprobati osjetljivost tunera na nekom slabijem signalu.
6) dok se ne resi problem upisivanja brojeva,mozes da probas Virtulni Remote iz Web Interfacea....tamo radi upisivanje...
7) instalacija Android os uputstvo
7) topic na watekovom forumu za instalaciju najnovijeg Androida u nand fleš.
Skineš zip fajl za ''clean install'' i raspakiraš ga na normalnu formatiranu sd karticu fat32 ili ntfs (imaš čini mi se 3 fajla)...
ištekaš wateka iz struje, staviš sd karticu u utor...u upgrade rupu na leđima wateka staviš iglu ili čačkalicu ili original iglu koju dobiješ sa njim i uštekaš struju, pa držiš cca 10-ak sekundi...
pustiš i nakon toga ti se počne punit robot od Androida.
Kad završi iskonfiguriraš rezolucija, hertze, wifi ili etho, gmail račune i eto te u Android
sučelju.
8.) instalacija E2 os uputstvo
8.) E2 je malo drugačija priča, trebaš sa win32diskimager programom napravit bootabilnu sd karticu sa koje ti se kasnije boota i izvršava e2 u wateku.
Imaš openAtv ili PBNigmu. Osobno preferiram OpenATV, jer mi se pokazao stabilnijim,a slika je ista imho.
Kad ti je sd kartica sa E2 u wateku, onda ti se sustav uvijek boota u E2.
Kad je izvadiš onda se boota u Android koji je u flešu.
Neki problemi sa wetek (moja iskustva)
Unutrašnjost weteka je vrlo slaba. Kada se otvoti vidi se mikro prekidač na koji se spušta igla kada se ubacuje soft u nand. prekidać je veličine oko 1 cm sa dugmetom na njemu oko 5 mm dok su lemovi na prekidaču 1 mm , kada se spušta igla na njega kroz otvor (rupu) naročito metalna na wetek openelec vrlo je nestabilna radnja može se promašiti ne samo prekidač već u jačem otporu prekidač se može i odlemiti a za kasnije lemljenje istog bio bi teži posao.
Ali su imali mesta da unutra na ploču ubace ceo jedan usb sa sve usb-om kao senzorem za daljinski.
Diode svetleće su osetljive i malo nepažnje mogu se pokriviti.
Prekidač power u kućištu je takodje nestabilan ako ispadne muku ćete imati vratiti ga.
Ne znam samo svrhu 3 usb i četvrti unutra a za wetek android ima i 5 a ništa sa i na njega se ne može ubaciti u NAND nego za to se koristi SD ulaz za mikro sd karticu.
Logičnije je bilo onda da su ubacili 2 MSD i 2 USB
Sve u svemu jako veretizno i slabo osmišljen uređaj što se hardverskog dela tiče.
Za E2 da i ne pričam ni na jednoj ne radi pola plugina iz addonsa koje poseduje a i daljinac je posebna priča za E2 OpenELEC jer ga naterati da radi biranjem RC za orenelec u e2 je naučna fantastika da rade svi tasteri.
Uz to kao i gore opisano loš materijal daljinskog pa tasteri samo krckaju kod kucanja po njima. A i raspored 2 kruga sa pristupima koji se nalaze oko OK dugmeta su izuzetno blizu jedni drugom tako da bez gledanja u daljinac je skoro nemoguće upravljati opcijama.
Mada, ipak... kada se odvoji vremena i sve podesi što se može ovo je ipak vrlo dobra mašina.