Autor Tema: Tandberg kljucevi pomocu poc.exe i emm.bin snimljenog strima  (Pročitano 1687 puta)

0 Članovi i 2 gostiju pregledaju ovu temu.

skinef

• Gost
Tandberg kljucevi pomocu poc.exe i emm.bin snimljenog strima
« poslato: Decembar 16, 2016, 04:27:02 pre podne »
Nalazenje Tandberg kljuceva pomocu poc.exe i emm.bin snimljenog strima

U ovom tutorijalu objasnicu kako mozete sami pronaci Tandberg enkriptovane kljuceve za kanale (kao sto su Arena Sport 1-4 i Arena Sport BiH - 39E) i feed-ove za EPL (English Premiere League - 7E & 10E).
Odmah na pocetku upozorenje korisnicama, ovo nije uvek moguce sve od zavisnosti da li provajder u svom strimu, pored ECM-a salje i EMM data od doticnok kanala ili feed-a.
Ukoliko toga nema, nema ni kljuceva. U takvim slucajevima potrebno je "loviti" kompletan strim (sa EMM) a to se moze desiti i samo jednom u mesec dana u trajanju od nekoliko minuta do sat-dva vremena.
Ovo je takodje moguce u vremenu promene aktivnog kljuca jer u tim trenutcima ide kompletan strim sa svim podacima. Ovaj slucaj je prisutan kod kanala Arena Sport na 39E.

U ovom primeru, pokazacu vam nalazenje kljuceva na danasnjem, sada vec, jucerasnjem feed-u (ID: ARQ-PL9 CLIPS tj. Highlights odigranih utakmica eng. premijer lige prethodnih dana i to na satelitu 7E-12573 Horiz 7120 3/4 - S2/8PSK MPEG-4).

Polazim sa stanovista da vec imate instaliranu PC satelitsku karticu za prijem DVB-S2/8PSK satelitskog signala kao i neki od PC DVB plejera (DVBDream, DVBViewer, ProgDVB, SmartDVB, AltDVB itd) i kompletnim emulatorom vPlug2.4.6 (sa novim Tandberg modulom).
Ako je prethodni uslov ispunjen, bice nam potrebna aplikacija "new-poc" sa Modulom 2 koju mozete preuzeti u attachment-u, na kraju ovog tutorijala. Aplikaciju je potrebno samo raspakovati i na nekoj particiji na vasem hard disku prekopirati i smestiti ceo folder "new-poc". Kod mene je to smešteno u okviru D:\ particije.
U attachment-u imate i novi modul Tandberg.mdl (ukoliko ga jos nemate) i koji je potrebno kopirati u folder "vModules" u vPlug-u vaseg emulatora.
U svom radu koristim i potrebne "alate" kao sto su "Total commander" i "Notepad++" koje mozete lako preuzeti na net-u. Sa ovim bi imali sve pripremljeno sto se tice nastavka rada u pronalazenju kljuca ili kljuceva (aktivnih i buducih).

Pa da krenemo po redu.

Prvo je potrebno znati sve podatke npr. o feed-u na kojem se emituje program enkriptovan u Tandberg sistemu kodiranja, pocevsi od parametara na kom satelitu (uglavnom na 7E i 10E), koja freq., polarizacija, SR (symbol rate), opciono fec i modulacija, kao i vreme kada feed pocinje sa emitovanjem signala (obicno 1-2h ranije od pocetka prenosa).
Kada imate sve te podatke (kao sto sam vec ranije ucinio i dao parametre feed-a), pristupate skeniranju kanala sa nadom da je signal dovoljno jak i da ce biti skeniran (ja sam to uradio na DVBDream-u). Nakon obavljenog skeniranja, kliknete na naziv feed-a, no slika je "crna".
Kada je to odradjeno, pristupicemo radnji snimanja potrebnog nam strima. To cemo uraditi u vPlug2.4.6 emulatoru koji cemo aktivirati u DVB aplikaciji (ja, u DVBDream-u). Tu imamo i Sliku_1 na kojoj se vidi u tab "Plugins" precica od "vPlug"-a, selektovati "Active" i aktivirati ga pritiskanjem levog tastera na "mišu".

Ponovo udjemo u tab "Plugins", na "vPlug" i kliknemo na "Show Monitor", pojavljuje se prozor od vPlug-a (Slika_2) i tu mozemo videti sve detalje o enkripciji izabranog feed-a.

Ispod "EMM PID's" selektujemo red sa levim klikom miša i odmah zatim pritisnemo desni taster na mišu. Otvorice se novi prozor sa padajucim menijem (Slika_3 i Slika_4), biramo opciju "Record selected EMM pid" pritiskom na levi taster miša.

Od ovog trenutka pocinje snimanje EMM.bin fajla, sto se moze videti na dnu prozora vPug-a. Nekad je dovoljno snimiti .bin fajl velicine do 200KB ali ja zbog sigurnosti skidam fajl vece velicine, nekad i do 500KB, sto kazu ljudi, "od viška, glava neboli" :)
Fajl ce biti snimljen u glavnom folderu vPlug2.4.6 emulatora. Kada smo snimili EMM.bin fajl odgovarajuce velicine, na istom mestu deaktiviramo opciju snimanja strima sa "uncheck", znaci "odčekirati" opciju "Record selected EMM pid".
Na Slici_5 i Slici_6 je prikazan prvi alat koji najvise koristim a to je "Total commander". Imam levu stranu C:\ particiju gde mi je instaliran DVBDream sa emulatorom i desnu stranu tj. D:\ particiju gde mi je smesten "new-poc".

Kao sto sam vec napomenuo, snimljeni .bin fajl se nalazi u glavnom folderu "vPlug2.4.6" a koji cemo pomocu Total commander-a prekopirati u glavni folder "new-poc" na D:\ particiji, kao sto se moze videti na slikama.
Kada sam prekopirao .bin fajl u folder "new-poc", preimenovao sam ga tako da ima kraci naziv i bez praznih mesta tj. razmaka medju slovima i znakovima !!! (ovo je veoma vazno znati jer u suprotnom nece biti rezultata sto neki "vrsni strucnjaci" jos neznaju za ovu "caku" i traze pomoc po forumima)

Kad smo to uradili, selektujemo kompletan "novi naziv" fajla, zajedno sa ekstenzijom (.bin) i taj naziv prekopiramo u "run.bat" fajl (nalazi se u folderu "new-poc" i koji sami kreiramo tako što u run.txt fajlu upisemo dve reci u dva reda i dodamo naziv naseg fajla, kao na slici, zatim promenimo .txt u .bat ekstenziju) a koji cemo prvo otvoriti sa "Notepad++", mojim drugim mocnim alatom. Slika_7.

Kada smo prekopirali naziv fajla u "run.bat" fajl pritiskom na ikonicu diskete u gornjem levom uglu snimili smo ovaj fajl, koji ce nam konacno pomoci da dodjemo do zeljenog kljuca ili kljuceva.

Duplim klikom na naziv fajla "run.bat" (Slika_8 i Slika_9) pokrenuce poc.exe fajl, otvoriti prozor C:\Windows\system32\cmd.exe i dekriptovati enkriptovani .bin fajl i nakon nekoliko sekundi rada zavrsice veliki posao za nas. Pritiskom bilo kojeg tastera na tastaturi bice sve gotovo.

Na Slici_10 mozete videti na desnoj strani Total commander-a tj. na D:\ particiji u folderu "new-poc" dva nova proizvedena .txt fajla.

Prvi je "keys.txt" a drugi "log.txt". Ovaj drugi nije toliko bitan koliko ovaj prvi. Editujemo "keys.txt" fajl pritiskom na tab "Edit" u dnu prozora Total commander-a i otkriti toliko zeljeni rezultat, tj. Tandberg kljuc ili kljuceve.
Kako je meni Total commander podesen da editovanje fajlova vrsi preko "Notepad++" a ne sa obicnim Notepad-om, dobijeni rezultat mogu odmah kopirati u moj "SoftCam.Key" fajl i isti snimiti kao sto sam to ranije i ucinio sa pritiskom na ikonicu diskete u gornjem levom uglu "Notepad++"-a.

Posle kopiranja kljuca u "SoftCam.Key" fajl a koji se nalazi na levoj strani Total commander-a u glavnom folderu "vPlug2.4.6" a koji se takodje edituje u samom Total commander-u, nas posao ce biti zavrsen pre no sto proverimo konacan ishod i mogucnost gledanja skremblovanog kanala.
Još nam sada preostaje da izbrisemo stari "v_keys.db" fajl u "vPlug2.4.6" folderu koji ce na osnovu dopunjenog "SoftCam.Key" fajla biti automatski kreiran novi sa pokretanjem DVB aplikacije t.j DVBDream-a u ovom slucaju. Sve ove ostale opisane stvari imate i na preostalim slikama od 11 do 14.

Zadnje dve slike 15 i 16 su delo i rezultat naseg truda, znanja i umeca. Nadam se da ce ovo nekome pomoci bar u ovom delu.

Ovo se skoro isto moze raditi i sa snimljenim .ts fajlom bez koristenja vPlug-a ali je postupak kod kreiranja "run.bat" fajla drugaciji i trazi dodatno znanje a i .ts fajlovi su daleko veci (i do 300MB).

Na kraju napomena, na 7E-11020 V 7200 - S2/8PSK MPEG-4/HD ID:IMG3 EU se prenose fudbalske utakmice engl. Premiere League no za svaku utakmicu se vrsi promena kljuca sto i nije neki problem jer se ovim putem u ovom tutorijalu mogu lako "dobiti".
I obratite paznju, validni kljucevi se moraju zavrsavati sa zadnje dve brojke "00" ili "01" - svi ostali su "fake"!!!

Sledeći korisnici su pohvalili ovaj post: commando