Autor Tema: Pitanja i odgovori za zero4k  (Pročitano 6168 puta)

0 Članovi i 3 gostiju pregledaju ovu temu.

satelittv

• Gost
Odg: Pitanja i odgovori za zero4k
« Odgovor #36 poslato: Maj 16, 2021, 05:14:49 posle podne »
Provjeri kabal i konektore od risivera do motora
Mozda motor ne dobija napajanje
Vidi kada je noc gori li naka lampica na motoru
neki motori imaju to

Sledeći korisnici su pohvalili ovaj post: commando

zoran89

• Gost
« Odgovor #35 poslato: Maj 16, 2021, 04:05:06 posle podne »
Pa ne moras odmah na Pink jer pink je menjao freq 2x od 2018 od kada ti je lista kanala u risiveru.
Takođe u njoj je i zastareli .xml

Probaj neki kanal na drugim paketu. Na epg traci trebas imati prikaz signala tog kanala bez obima li aktivne linije cs ili ne.
Ili odaberi neki fta (slobodni) kanal i vidi ima li signal na njemu.

cs iliti card sharing po listi se vidi ako ti je ubacio njegov vise i ne radi garantovano jer lista ti je 2018, znaci ako je cs dao 2017 sigurno nece da ti radi 2021 da ne obnoviš plaćanje.

Ako imaš signal >> onda imas na tim linkovima koje sam dao Osnovno u radu sa risiverima + (važni plugini), kako se preko dreamboxedit unosi nova lista kanala i nema potrebe da skeniras.

A ako nema signala onda proveri kontakte f konektore na ulazu u risiver i na izlazu iz lnb.
Prvo i osnovno je da ti se pojavi signal na nekoj freq.

Ako toga nema ili kontakti f konektori ili kabl u prekidu ili lnb stradao ili tjuner.

Sve nabrojano ispred se reši ako nije tjuner ako je on onda dzaba sve.

Može biti da si premeštao lnb ili da oni nemaju vezu pa tjuner ne reaguje.
Nisi naveo pod diseq sta imas 2 lnb 3 lnb motor ili šta?

Imas privatnu poruku instaliraj team viewer i pošalji id i pass ako hoćeš mogu ti okvirno pogledati po opcijama softwer hardver može li se šta.

Da, to sam kapirao i da free kanale bi trebalo da mogu da gledam, zato sam pokusao FAT nemacke, ali nisu radili, niti dole pokazuje da ima signal, stoji 0.

2, motor na anteni nece ni da se pomera kada manuelno pokusam na dugme, tako da deluje da je tu nesto stradalo.

Poslao sam na PM login za TV, pa da pogledate.

Slike Antene ako nesto moze da se vidi.

Nažalost, nije dopušteno videti ovaj deo teksta za Goste. Molim vas da se prijavite ili se registrujete.

Nažalost, nije dopušteno videti ovaj deo teksta za Goste. Molim vas da se prijavite ili se registrujete.

Van mreže commando

• Satelitski Forum
  • Administrator
  • Veteran
  • *
  • Activity:
    74%
  • Pohvaljen: 75040 puta
  • Zemlja: cs
  • Pol: Muškarac
  • "Kuda god ideš, idi srcem"
    • satelitski forum
« Odgovor #34 poslato: Maj 16, 2021, 02:55:42 posle podne »
Pa ne moras odmah na Pink jer pink je menjao freq 2x od 2018 od kada ti je lista kanala u risiveru.
Takođe u njoj je i zastareli .xml

Probaj neki kanal na drugim paketu. Na epg traci trebas imati prikaz signala tog kanala bez obima li aktivne linije cs ili ne.
Ili odaberi neki fta (slobodni) kanal i vidi ima li signal na njemu.

cs iliti card sharing po listi se vidi ako ti je ubacio njegov vise i ne radi garantovano jer lista ti je 2018, znaci ako je cs dao 2017 sigurno nece da ti radi 2021 da ne obnoviš plaćanje.

Ako imaš signal >> onda imas na tim linkovima koje sam dao Osnovno u radu sa risiverima + (važni plugini), kako se preko dreamboxedit unosi nova lista kanala i nema potrebe da skeniras.

A ako nema signala onda proveri kontakte f konektore na ulazu u risiver i na izlazu iz lnb.
Prvo i osnovno je da ti se pojavi signal na nekoj freq.

Ako toga nema ili kontakti f konektori ili kabl u prekidu ili lnb stradao ili tjuner.

Sve nabrojano ispred se reši ako nije tjuner ako je on onda dzaba sve.

Može biti da si premeštao lnb ili da oni nemaju vezu pa tjuner ne reaguje.
Nisi naveo pod diseq sta imas 2 lnb 3 lnb motor ili šta?

Imas privatnu poruku instaliraj team viewer i pošalji id i pass ako hoćeš mogu ti okvirno pogledati po opcijama softwer hardver može li se šta.
Octagon SF8008 v2 (S2X + T2/C) 4K UHD
SuperJack HARL 12" Motor/60E-30W
TV LG UM7100PLB 49" 4K Full HDR 10+
Hako Pro, Amlogic S905Y4, 4GB RAM, 64GB ROM
G20s Pro BT + 2.4GHz Wireless, Air Mouse and Voice
TiviMate Premium (lifetime)

zoran89

• Gost
« Odgovor #33 poslato: Maj 16, 2021, 02:16:17 posle podne »
Pozdrav,

Pre 3 godine sam kupio Vu + Zero 4k od caletovog poznanika koji nam je sve podesio.

U poslednje 2 godine sam retko koristio. 2 puta mi se desilo da nemam kanale gde sam otisao na auto sken i tako mi je proradilo. Medjutim sada to nece.

Prilicno sam laik u svetu satelita, pa da li bi neko mogao neke instrukcije da mi da, da li treba neki update da uradim, posot ovo sve sto citam na forumu svaku drugu rec ne znam sta podrazumeva niti sam nasao neke konkretne instrukcije za ovo.

Hvala unapred.
A kakve instrukcije? Ne zna se ni koji image je u risiveru, ni imaš li cs, ni da li je podešen disec, ni lista nikakve podatke nisi ostavio, i sad šta smo mi baba vanga da proričemo sudbinu tom boxu što je radio a sada ne radi.

A ako ne poznaješ materiju i osnovu ne vredi to nema to napisano i sve sažvakano i po redu nigde mora da se čita i razume.
Prečice do bitnijih tema su na vrhu foruma pše tema Uputstva za forum pa u njoj Osnovno u radu sa risiverima + (važni plugini)

Imaš tu kako se instalira image

kako se ubacuje nova lista bez skeniranja itd... itd...

Sve tu ima samo treba to pročitati i samo se to odraditi neće....

Ako ni to ne razumeš znači nađi tog koji ti je prodao pa neka ti instalira nov image i podesi ponovo.

Hvala puno na odgovoru.

To sto ste napisali su za mene vec smernice. Image imam OpenATV 6.2. Ovo ostalo sto ste nabrojali ne znam sta je, pa da bih dao odgovor.

Sto se tice instalacija, to nece biti problem, samo da razumem kako funkcionise. Jer sam saznao da sam prilicno preplatio tu listu kanala sto smo dobili, a ovde ni ne vidim sta se konkretno placa, gde je to "otkljucavanje kanala".

Kapiram da je taj Image software sa kanalima.

Sto se tice kontakta, njega vise nemam, zato sam i dosao ovde na forum da vidim ima li sanse da razumem i sam podesim.

Mogu ovako da posaljem slike:

Imam utisak da uopste nema signala od satelita da stize, internet da ima konekciju sam nasao, ali ne znam kako da proverim da li stize signal od Antene.

Van mreže commando

• Satelitski Forum
  • Administrator
  • Veteran
  • *
  • Activity:
    74%
    • satelitski forum
« Odgovor #32 poslato: Maj 15, 2021, 12:03:32 pre podne »
Pozdrav,

Pre 3 godine sam kupio Vu + Zero 4k od caletovog poznanika koji nam je sve podesio.

U poslednje 2 godine sam retko koristio. 2 puta mi se desilo da nemam kanale gde sam otisao na auto sken i tako mi je proradilo. Medjutim sada to nece.

Prilicno sam laik u svetu satelita, pa da li bi neko mogao neke instrukcije da mi da, da li treba neki update da uradim, posot ovo sve sto citam na forumu svaku drugu rec ne znam sta podrazumeva niti sam nasao neke konkretne instrukcije za ovo.

Hvala unapred.
A kakve instrukcije? Ne zna se ni koji image je u risiveru, ni imaš li cs, ni da li je podešen disec, ni lista nikakve podatke nisi ostavio, i sad šta smo mi baba vanga da proričemo sudbinu tom boxu što je radio a sada ne radi.

A ako ne poznaješ materiju i osnovu ne vredi to nema to napisano i sve sažvakano i po redu nigde mora da se čita i razume.
Prečice do bitnijih tema su na vrhu foruma pše tema Uputstva za forum pa u njoj Osnovno u radu sa risiverima + (važni plugini)

Imaš tu kako se instalira image

kako se ubacuje nova lista bez skeniranja itd... itd...

Sve tu ima samo treba to pročitati i samo se to odraditi neće....

Ako ni to ne razumeš znači nađi tog koji ti je prodao pa neka ti instalira nov image i podesi ponovo.

satelittv

• Gost
« Odgovor #31 poslato: Maj 14, 2021, 10:40:58 posle podne »
Koji image imas u boxu i koju listu koristis
Radi li ista ili ne

zoran89

• Gost
« Odgovor #30 poslato: Maj 14, 2021, 10:04:55 posle podne »
Pozdrav,

Hvala unapred.

Van mreže commando

• Satelitski Forum
  • Administrator
  • Veteran
  • *
  • Activity:
    74%
    • satelitski forum
« Odgovor #29 poslato: Novembar 17, 2019, 05:22:09 posle podne »
Da bi kodi radio sa image mora da se ispune uslovi iz image a to su drajveri, biblioteke, gstreamer, kernel.
Kao sto se da videti kodi nije radio ni na zgemma h7s ni u jednom image iako ga ima u addonsima tek sada na OpenATV 6.4
Sto znaci i da ima ipk fajl to ne znaci nista niti sigurnost da ce raditi u odredjenim image ili risiveru.
Naveo sam na kojim image radi i to perfektno dok sam imao zero4k.

mexi

• Gost
« Odgovor #28 poslato: Novembar 17, 2019, 05:11:32 posle podne »
jel moguce da nema ipk kodi file jos uvek a ovaj image ima najbolju sliku zato bih voleo da i kodi radi na njemu nebih ga menjao

Van mreže commando

• Satelitski Forum
  • Administrator
  • Veteran
  • *
  • Activity:
    74%
    • satelitski forum
« Odgovor #27 poslato: Novembar 17, 2019, 05:04:50 posle podne »
Pa pitaj njih, taj image i nema na zvanicnom hostu. To je neki hibrid image.

mexi

• Gost
« Odgovor #26 poslato: Novembar 17, 2019, 04:48:35 posle podne »
pomoc za openvision image instalirao sam novi zadnji image od njih i nema kodi da se skine a nema ni na satvenus panelu ima li neko resenje

mexi

• Gost
« Odgovor #25 poslato: Novembar 09, 2019, 08:52:30 posle podne »
hvala legendo

Van mreže commando

• Satelitski Forum
  • Administrator
  • Veteran
  • *
  • Activity:
    74%
    • satelitski forum
« Odgovor #24 poslato: Novembar 09, 2019, 08:49:45 posle podne »
Pa procitaj temu kodi. U pretragu ukucas kodi i dobijes rezultate za kodi. Naravno da radi.

mexi

• Gost
« Odgovor #23 poslato: Novembar 09, 2019, 08:44:50 posle podne »
hvala radi li kodi na njemu

Van mreže commando